Chana masala is een populaire Indiase curry, waarvan kikkererwten het hoofdingrediënt zijn. Een gezond en heel makkelijk gerecht om te bereiden. De kruidige curry is heerlijk met naanbrood en falafelballetjes.
Hoofdgerecht | 4 personen | 623 kcalIngrediënten:
– 1 ui
– 2 teentjes knoflook
– 1 rode chili peper
– 3 cm gemberwortel
– Rasp van 1 citroen
– 2 tl garam masala
– 1½ el gemalen koriander
– 1 el gemalen komijn
– 1 tl kurkuma
– 2 tl paprikapoeder
– 250 g tomatenblokjes uit blik
– 300 g kikkererwten uit blik
– 1 el kokosolie
– 4 naanbroden knoflook – koriander (oMundo)
– 300 g falafelballetjes of 4 -burgers (ProLaTerre)
Bereiden:
- Verwarm de oven.
- Pel en snipper de ui. Snijd de ui en de knoflook fijn. Rasp de gember.
- Verwijder de zaadlijsten uit de chilipeper en snijd deze ook fijn.
- Was de citroen en rasp de schil.
- Fruit de ui, knoflook en gember in de kokosolie. Voeg de chilipeper toe en bak kort mee.
- Voeg alle kruiden toe en bak deze al roerend 1 tot 2 minuten mee.
- Voeg de tomatenblokjes toe en roer de kikkererwten erdoor.
- Laat het geheel 30 min. onder af en toe roeren sudderen.
- Bereid ondertussen de naanbroden volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Bak de falafelballetjes in wat kokosolie goudbruin.
- Serveer de chana masala met de naanbroden en falafelballetjes.
Tip: maak de kikkererwtencurry een dag van te voren, dan zijn de smaken nog lekkerder.
Voedingswaarden (per persoon):
– Energie: 623 kcal
– Eiwit: 24 g
– Koolhydraten: 90 g
– Waarvan suikers: 12 g
– Vet: 15 g
– Waarvan verzadigd: 4 g
– Vezels: 16 g
Ga je deze verrukkelijke chana masala maken? Laat het hieronder weten in een reactie.