Oké, de officiële club sandwich wordt met 3 lagen boterhammen gemaakt, maar met dit recept maak je de ultieme club sandwich met maar liefst 4 lagen. De tempeh bacon wordt gemaakt van tempeh kikkererwten, wat van nature een wat zoetere smaak heeft en fijner van structuur is. Ideaal om bacon tempeh van te maken en heerlijk met de frisse groenten. Het geheim van de tempeh bacon is de liquid smoke die de tempeh een heerlijke rokerige smaak geeft.
Lunch | 4 personen | 541 kcalIngrediënten:
– 250 g tempeh kikkererwten (Vegetalia)
– 8 sneeën biologisch maïsbrood
– 1 avocado
– 2 tomaten
– ¼ komkommer
– 2 handjes gemengde sla
– 4 el mayonaise knoflook (Emils)
– 2 el sojasaus
– 1 el agavesiroop
– 2 tl liquid smoke (Mex-al)
– 1 el appelciderazijn
– ½ tl komijnpoeder
– ½ tl gemalen knoflookpoeder
– 1 el arachideolie
– Peper en zout
Bereiden:
- Snijd de tempeh kikkererwten in dunne plakken.
- Meng de sojasaus, agavesiroop, liquid smoke, appelciderazijn, komijnpoeder en knoflookpoeder in een kom.
- Verwarm de arachideolie in een koekenpan en bak de tempeh kikkererwten knapperig. Voeg als de tempehplakken beginnen te verkleuren de marinade toe en laat de tempeh erin sudderen en verder bakken.
- Breng de tempeh op het eind op smaak met peper en zout. Laat de tempeh bacon afkoelen.
- Rooster ondertussen de sneeën brood in een broodrooster en laat afkoelen.
- Snijd de avocado, tomaat en komkommer in plakken.
- Snij de geroosterde boterhammen diagonaal doormidden en besmeer de helften met de mayonaise knoflook.
- Beleg de sneeën met wat sla en vervolgens de groenten. Wissel af met een laag groenten, brood en tempeh. Leg als het laatste een boterham bovenop en steek er een prikker in.
Voedingswaarden (per persoon):
– Energie: 541 kcal
– Eiwit: 18 g
– Koolhydraten: 51 g
– Waarvan suikers: 9 g
– Vet: 27 g
– Waarvan verzadigd: 3 g
– Vezels: 11 g