Dit plantaardige recept voor gele rijst met tomaat en vegan toscanini’s staat in een handomdraai op tafel. Het is ook nog eens heel makkelijk om zelf gele rijst te maken. De gerookte smaak van de toscanini’s geven dit veganistische gerecht een heerlijk tintje.
Hoofdgerecht | 4 personen | 379 kcalIngrediënten:
– 200 g witte rijst
– 400 ml water
– 2 tl kurkuma
– 1 pakje toscanini’s (Viana)
– 2 kleine uien
– 4 trostomaten
– 1 teentje knoflook
– 1 el (gedroogde) peterselie
– zeezout en peper
– 1 el olijfolie
Bereiden:
- Doe het water, de kurkuma en de rijst in een pan en breng aan de kook.
- Kook de rijst zachtjes in 8 minuten gaar, totdat de rijst al het water heeft opgenomen.
- Snijd ondertussen de uien en knoflook fijn.
- Snijd ook de tomaten in stukjes en de toscanini’s in plakjes.
- Verwarm de olijfolie in een hapjespan en bak de ui en knoflook.
- Voeg de worstjes toe en bak even mee.
- Voeg de rijst ook toe aan de hapjespan en bak kort mee.
- Breng op smaak met voldoende peper en zout.
- Voeg als laatste de tomaten toe en serveer met wat gedroogde peterselie.
Voedingswaarden (per persoon):
– Energie: 379 kcal
– Eiwit: 22 g
– Koolhydraten: 45 g
– Waarvan suikers: 5 g
– Vet: 12 g
– Waarvan verzadigd: 2 g
– Vezels: 2 g