Samosa is een traditionele Indiase lekkernij van aardappel, doperwten en garam masala. De deeghapjes worden gefrituurd waardoor ze lekker knapperig zijn. Bereid dit recept voor veganistische samosa’s. Heerlijk als voorgerecht, bijgerecht of als borrelhapje.
Ingrediënten:
– 1 rol vegan quichedeeg (Donaustrudel)
– 75 g aardappels
– 75 g wortels
– 40 g doperwten
– 1 witte ui
– 1 rode peper
– 1 tl gemalen koriander
– 1 mespuntje kurkuma
– 1 mespuntje garam masala
– 1 cm gember
– 1 limoen
– Zeezout
– 1 el arachideolie
– 2 l zonnebloemolie
Bereiden:
- Verwarm de zonnebloemolie tot 180°C in een wokpan.
- Schil en snijd de aardappels en wortels in kleine blokjes.
- Kook de blokjes aardappels, wortels en doperwten beetgaar.
- Laat de groenten schrikken in koud water, zodat ze niet verder garen.
- Pel en snipper de ui en snijd de peper in stukjes.
- Verhit de arachideolie in een koekenpan en fruit de ui, koriander, kurkuma, garam masala, gemberrasp en rode peper. Voeg ook de rasp en het sap van de limoen toe.
- Voeg de doperwten, wortels en de aardappels toe, roer door elkaar en breng eventueel op smaak met wat zout.
- Snijd het quichedeeg in 4 stukken en maak er kleine bolletjes van.
- Bestuif het aanrecht met bloem en rol de bolletjes uit tot dunne cirkels.
- Snijd de cirkels doormidden tot 2 halve maanvormige deegplakken en vouw ze in de vorm van een frietzakje.
- Vul de deeglapjes met één eetlepel vulling en vouw de randen dicht. Druk de randen aan met een vork.
- Bak de samosa’s goudbruin in de olie en laat ze uitlekken op keukenpapier.
Tip: serveer de samosa’s met chilisaus.
Voedingswaarden (per persoon):
– Energie: 515 kcal
– Eiwit: 5 g
– Koolhydraten: 34 g
– Waarvan suikers: 3 g
– Vet: 39 g
– Waarvan verzadigd: 12 g
– Vezels: 4 g
Ik heb genoten van het lezen.