Deze kaasrozen met vegan geraspte kaas zijn heel makkelijk te maken en zien er ook nog eens leuk uit. Heerlijk luchtig door het bladerdeeg en een hartige kaasachtige smaak. Serveer de kaasrozen met een pittige chilisaus . Heerlijk als lunch, borrelhapje, bij een high tea of een kop warme soep.
Ingrediënten:
– 1 rol vegan bladerdeeg
– 6 el edelgistvlokken (Natufood)
– Half zakje vegan geraspte kaas (Wilmersburger)
– 1 el sesamzaad
– Olijfolie
– Zeezout
Bereiden:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Vet een cupcakevorm in met wat olie.
- Rol de lap bladerdeeg uit in de breedte en snijd lange repen van ongeveer 3 cm.
- Meng de geraspte kaas, edelgistvlokken, sesamzaad en zeezout door elkaar. Vul de bladerdeegrepen met het hartige kaasmengsel.
- Rol de repen op bestrooi met wat extra kaas.
- Bak de hartige rozen in 25 minuten goudbruin en knapperig.
Tip: serveer de kaasrozen met chilisaus.
Voedingswaarden (per persoon):
– Energie: 373 kcal
– Eiwit: 6 g
– Koolhydraten: 31 g
– Waarvan suikers: 1 g
– Vet: 23 g
– Waarvan verzadigd: 15 g
– Vezels: 2 g