Dit pittige Mexicaanse recept voor tacoschelpen met bonen en vegan chorizo staat in een handomdraai op tafel. Ideaal voor in het weekend of om samen met je kinderen maken. Uitsluitend met plantaardige ingrediënten en net zo lekker als de traditionele variant.
Hoofdgerecht, Lunch | 4 personen | 420 kcalIngrediënten:
– 8 tacoschelpen
– 130 g chorizo (Wheaty)
– 265 g zwarte bonen
– 265 g kidneybonen
– 165 g mais
– 1 tomaat
– 100 g ijsbergsla
– 2 kleine uien
– 1 knoflook
– 1,5 tl paprikapoeder
– 1 tl oregano
– 1 tl gemalen komijn
– Snufje chilipoeder
– 70 g tomatenpuree
– 1 tl sambal
– 50 ml water
– 2 el olijfolie
Bereiden:
- Snijd de knoflook en de uien fijn. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de knoflook en ui.
- Voeg het paprikapoeder, de oregano, komijn en een snufje chilipoeder toe en bak even kort mee totdat je de kruiden begint te ruiken.
- Voeg de tomatenpuree en de sambal toe en bak 1 min. mee. Voeg daarna het water toe.
- Snijd de chorizo in plakjes en de tomaat in blokjes. Voeg de chorizo toe en bak enkele minuten.
- Laat de zwarte bonen, kidneybonen en mais uitlekken en spoel ze af. Voeg toe aan het geheel. Laat 10 minuten op het vuur staan. Voeg na 8 minuten de tomaten toe.
- Bereid de tacoschelpen volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Vul de tacoschelpen met de sla en het Mexicaanse mengsel.
Tip: strooi bij het serveren nog wat veganistische geraspte kaas (Wilmersburger) of een schep zure room (Soyana) over de gevulde tacoschelpen.
Voedingswaarden (per persoon):
– Energie: 420 kcal
– Eiwit: 23 g
– Koolhydraten: 41 g
– Waarvan suikers: 7 g
– Vet: 14 g
– Waarvan verzadigd: 5 g
– Vezels: 16 g
Lekker! Gemaakt met pittige tofu van de AH maar blijft lekker!