MIJN TIPS DIE JE KUNNEN HELPEN TIJDENS DE VEGANCHALLENGE

VeganChallenge

MIJN TIPS DIE JE KUNNEN HELPEN TIJDENS DE VEGANCHALLENGE

Op 1 oktober is de VeganChallenge van start gegaan. Er doen weer ruim 7.000 mensen mee met de uitdaging om 30 dagen plantaardig te eten. Wat fijn om te zien dat er zoveel mensen enthousiast zijn om kennis te maken met de veganistische levensstijl. In deze blog geef ik je mijn tips om fluitend mee te doen aan de VeganChallenge.

Wat is de VeganChallenge?

De VeganChallenge wordt georganiseerd door vrijwilligers van de Nederlandse Vereniging voor Veganisme. De 30 dagen durende uitdaging wordt 2 keer per jaar georganiseerd. Tijdens de challenge krijg je dagelijks tips en recepten voor ieder moment van de dag. Het doel van de VeganChallenge is om het zoveel mogelijk mensen zo makkelijk mogelijk te maken om veganistisch te eten.

NVV veganisme

Hoe vond ik de VeganChallenge?

Toen ik net veganistisch was geworden heb ik ook meegedaan aan de VeganChallenge. Er ging een wereld voor mij open. Wat kunnen er toch heerlijke recepten bereid worden zonder een enkel dierlijk ingrediënt te hoeven gebruiken. Ik heb veel aan de uitdaging gehad en heb de lifestyle daarna doorgezet.

Kom in contact met anderen

Door lid te worden van de Facebookgroep van de VeganChallenge vind je een heleboel gelijkgestemden, die net als jij zijn begonnen aan de VeganChallenge. Je kunt in de groep al je vragen stellen over het veganisme, boodschappen of de recepten, ervaringen delen en nog veel meer. Het is een harstikke leuke en toegankelijke manier om zo anderen te ontmoeten die dezelfde uitdaging aangaan.

Veganchallenge deelnemers

Ga na 30 dagen door

Ik kan mij goed voorstellen dat het lastig is om 30 dagen lang je eigen levensstijl opzij te zetten om de nieuwe manier van eten te ontdekken. Vooral tegen het eind van de uitdaging kun je misschien het gevoel hebben dat je er genoeg van hebt gehad. Mocht je dit ervaren, bedenk dan wat je tijdens de challenge allemaal hebt geleerd over deze bewuste levensstijl. Misschien merk je (onbewust) ook lichamelijk veranderingen, zoals meer energie hebben of dat je een rustigere buik of huid hebt gekregen. Probeer daarom nadat de 30-daagse uitdaging is afgelopen de levensstijl voort te zetten. Hoe leuk is het om je nog meer te verdiepen in wat er allemaal mogelijk is? Realiseer je waar je het voor doet en zet dit ook na die 30 dagen door.

Maak de lifestyle eigen

Door de VeganChallenge krijg je een heel goede basis die je kunt gebruiken in een verdere veganistische levensstijl. Vind je het leuk om daarnaast specifiekere plantaardige producten te ontdekken die niet in de supermarkt verkrijgbaar zijn? Ontdek online wat er allemaal aan plantaardig eten wordt aangeboden. Of eet je liever biologisch, zodat je beter weet waar de ingrediënten vandaan komen? Zoek de manier die voor jou de meeste voldoening geeft. De veganistische levensstijl kun je ook zo duur of goedkoop maken als je zelf wilt.

Vegan eten

Doe inspiratie op

Het is ook heel leuk om je te verdiepen in de blogwereld. Er zijn zo veel bloggers die schrijven over de veganistische levensstijl en die net als ik ook heerlijke plantaardige recepten delen. Zo hoef je niet zelf te bedenken wat je allemaal wel of niet kunt eten. Zie het niet als wat je allemaal niet mag eten, maar juist als wat je allemaal wél mag eten. Ook kun je een heleboel vegan inspiratie opdoen op Instagram.

10 favoriete vegan Instagramaccounts

Ik kan nog wel een tijdje doorgaan met het geven van tips voor de VeganChallenge. Misschien vind je het ook interessant wat mijn tips zijn voor een gelukkig veganistisch leven, vegan eten met een klein budget, goede vleesvervangers, hoe je veganistisch uiteten kunt geen en hoe je je omgeving ook kunt motiveren. Veel succes en plezier deze maand. Laat je even weten hoe je de uitdaging ervaren hebt?

Back To Top