Koken met seitan is heel eenvoudig. Je kunt seitan namelijk op veel verschillende manieren eten. Je kunt het zelfs in een soep doen. Bovendien kun je de bouillon uit het potje daar ook voor gebruiken. Dit makkelijke recept voor een heerlijke Aziatische noedelsoep met seitan moet je echt een keer proberen.
Hoofdgerecht, Lunch | 4 personen | 237 kcalIngrediënten:
– 250 g Chinese of Japanse wokgroenten
– 1 sjalotje
– 1 potje seitan kruiden in marinade (Machandel)
– 100 g rijstnoedels
– 1 groentebouillonblokje + 500 ml water
– 1 tl gemalen citroengras
– 1 tl gemberpoeder
– 1 el citroensap
– 2 el sojasaus
– 2 el arachideolie
– zwarte peper
Bereiden:
- Pel het sjalotje en snijd fijn.
- Verwarm de olie in een pan en fruit de ui.
- Houd het vocht van de seitan even apart en bak de seitanstukjes samen met de ui.
- Voeg de wokgroenten toe en bak kort mee.
- Voeg de bouillon uit het seitanpotje toe en 500 ml gekookt water.
- Verkruimel het groentebouillon blokje en voeg deze toe.
- Voeg ook het citroengras, gemberpoeder, citroensap, de sojasaus en zwarte peper toe.
- Voeg de noedels toe en laat het geheel op het vuur staan totdat de noedels gaar zijn.
Tip: houd je van pittige soep? Voeg dan nog een rode peper toe. Serveer de noedelsoep met stokbrood.
Voedingswaarden (per persoon):
– Energie: 237 kcal
– Eiwit: 19 g
– Koolhydraten: 28 g
– Waarvan suikers: 2 g
– Vet: 5 g
– Waarvan verzadigd: 1 g
– Vezels: 3 g