De Nederlandse Vereniging voor Veganisme introduceert op 28 mei Vegan Burger Day om te laten zien hoe lekker veganistische burgers zijn. Doe ook mee en maak deze notenburger met Aziatische spitskoolsalade en taugé. Deel je foto op social media met de hashtag #veganburgerday.
Hoofdgerecht, Lunch | 4 personen | 513 kcalIngrediënten:
– 1 notenburgermix (Joannusmolen)
– 300 g spitskool
– 75 taugé
– 4 el biologische sojasaus
– 1 teentje knoflook
– Zwarte peper
– 1 rode ui
– 4 el olijfolie
– 4 el hummus
– 4 broodjes naar keuze
Bereiden:
- Verwarm de over en bak de broodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snijd de spitskool in reepjes en de knoflook fijn.
- Doe de spitskool, knoflook, sojasaus en peper in een kom en zet even weg. Schep regelmatig om.
- Pel de ui en snijd in stukjes. Bak de ui in een koekenpan met wat olie glazig en haal ze uit de pan.
- Doe de notenburgermix in een schaal en voeg het water toe. Kneed het mengsel goed door en vorm er 4 burgers van.
- Verwarm de rest van de olie in de koekenpan en bak de burgers goudbruin aan beide kanten.
- Snijd de broodjes open en smeer er de hummus op. Leg de ui en vervolgens de burgers erop. Schep op de burgers een flinke lepel van de spitskoolsalade en tot slot een handje taugé. Leg de andere helft van het broodje erop.
Tip: voeg voor een beetje variatie een halve rode peper toe aan de notenburgermix, voordat je het gaat mengen met het water.
Voedingswaarden (per persoon):
– Energie: 513 kcal
– Eiwit: 21 g
– Koolhydraten: 45 g
– Waarvan suikers: 9 g
– Vet: 25 g
– Waarvan verzadigd: 4 g
– Vezels: 8 g
One thought on “NOTENBURGER MET SPITSKOOLSALADE”
Comments are closed.