Ontdek hoe lekker veganistisch eten is bij Oproer

Oproer Utrecht

Ontdek hoe lekker veganistisch eten is bij Oproer

Een tijdje geleden ben ik bij Oproer geweest. Dit is een brouwerij en veganistisch restaurant gelegen naast station Zuilen in Utrecht. Oproer is gevestigd in een oud pand wat op een heel creatieve manier is omgebouwd tot een lokale brouwerij en restaurant. Door het oude (krakers)pand heeft het geheel een rauwe, industriële uitstraling wat heel erg bij de brouwerij past.

Ambachtelijk gebrouwen bieren

Bij Oproer worden experimentele bieren gebrouwd, die je direct van de tap kunt proeven. Deze experimentele bieren kun je alleen bij Oproer zelf proeven. Daarnaast is er verderop een grotere brouwerij waar Oproer bier wordt gebrouwen dat wordt verkocht.

Oproer Brouwerij Utrecht

Vegan restaurant

Oproer is ook een ​​biologisch restaurant dat 100% plantaardige ingrediënten gebruikt. Dit is ook meteen het toffe concept aan Oproer. Het feit dat in dezelfde ruimten de bieren worden gebrouwen als waar je ze kunt proeven en een hapje kunt eten. Er hangt een heel relaxte sfeer, waardoor je het gevoel hebt echt even ergens anders te zijn.

Oproer bier Utrecht

Het veganistische menu wisselt elke maand waardoor de chef-koks telkens de meest creatieve en vernieuwende creaties aanbieden. Toen ik er was heb ik er niet gegeten, alleen de bieren geproefd met een snack. Maar ik ben zeker van plan een keer terug te gaan naar Oproer, aangezien ze zo’n lekkere kaart hebben dat ik er echt een keer wil dineren.

Oproer veganistisch

Het eten is van hoog niveau, tegen een betaalbare prijs, wat een heerlijke combinatie is met de ambachtelijke bieren. Alle ingrediënten die worden gebruikt zijn biologisch en plantaardig. Zo houdt Oproer rekening met het milieu en de dieren en kan je er op een bewuste manier samen eten.

Bewust en duurzaam

Dit is ook meteen het mooie aan de instelling die Oproer heeft. Ze staan voor een ontmoetingsplek waar duurzaamheid hoog in het vaandel staat. Ook door het grote respect voor het milieu, de mensen en dieren, kan Oproer met een recht een duurzame brouwerij genoemd worden.

Ben jij al een keer bij Oproer geweest? Ik ben heel benieuwd wat jij er van vond. En anders raad ik je zeker aan om er eens naartoe te gaan en je te laten verrassen.

Back To Top