Hoe maak je de perfecte vegan quiche?

Vegan quiche

Hoe maak je de perfecte vegan quiche?

Dacht je dat je een heerlijke quiche van je plantaardige menu moest schrappen? Dat hoeft niet! Je kunt heerlijke quiches blijven maken die geheel plantaardig zijn. Je hebt dus helemaal geen vlees, dierlijke room, eieren en kaas nodig. De perfecte vegan quiche maak je gewoon met plantaardige producten. Benieuwd? Lees even mee!

De redder in nood

De oplossing der oplossingen is tofu, want dit is de perfecte basis voor een vegan quiche. Met een blok tofu door je quiche verwerkt, zal je zien dat je geen ei-vervangers nodig hebt. De tofu werkt namelijk als bindmiddel. Gebruik bijvoorbeeld een heerlijk smakende tofu, zoals gerookte tofu, voor een heerlijke Italiaanse quiche. Maal de tofu in een keukenmachine tot een gladde substantie en meng dit met de rest van je ingrediënten voor de vulling.

Quiche maken zonder eieren

Ei vervangerMocht je dit toch niet zo zien zitten, dan kun je altijd de ei-vervanger van Natura gebruiken. Je kunt een paar eieren prima vervangen met dit poeder op basis van lupine. Samen met een andere ei-vervanger die een bindende werking heeft, zoals aardappelpuree, lijnzaad, bloem of maïzena, zal je een perfecte vegan quiche krijgen. Test even wat bij jouw recept het beste werkt en in welke verhouding. Let er wel op dat deze methode minder goed zal werken bij een quicherecept dat origineel veel eieren bevat. Tot een maximum van 3 eieren zal de ei-vervanger goed zijn werk doen.

Vervanging van room in quiches

ZijdentofuEn wat dan te doen met de (slag)room die vaak door quiches gaat? Zijdentofu kun je prima gebruiken ter vervanging van deze room. Je zou het misschien niet denken, maar zijdentofu heeft ook een lichte bindende werking en neemt gemakkelijk andere smaken op. Ook kan je natuurlijk ter vervanging een plantaardig kookroom gebruiken, zoals rijstroom of kokosroom.

Geraspte vegan kaas als finishing-touch

De geraspte kaas bovenop een quiche hoef je ook niet te missen. Je kunt hiervoor gewoon de veganistische geraspte kaas van Wilmersburger gebruiken die net zo goed smelt en net zo lekker smaakt als dierlijke geraspte kaas. Ook kun je eens afwisselen door de quiche te garneren met gerookte mozzarella (Soyana). Dit zal ook heerlijk smelten en goudbruin worden in de oven.

Genoeg opties en mogelijkheden dus om een perfecte vegan quiche te maken, zoals een heerlijke zoete aardappel quiche. Hoe maak jij jouw favoriete vegan quiche? Laat het me weten in een reactie hieronder.

One thought on “Hoe maak je de perfecte vegan quiche?

  1. Goede tips! Ik mis quiche wel een beetje, dus deze tips komen goed van pas. Nu de hoeveelheden nog even uitzoeken!

Comments are closed.

Back To Top