Ben je ook zo gek op Italiaanse risotto? Deze vegan risotto met pompoen en kastanjechampignons is heel makkelijk te maken en ook nog eens ontzettend lekker. Tip: een oranje pompoen hoef je niet te schillen en kan je met schil eten.
Hoofdgerecht | 4 personen | 341 kcalIngrediënten:
– 2 el olijfolie
– 2 sjalotjes
– 2 teentjes knoflook
– 200 g risottorijst
– 150 ml biologische droge witte wijn
– 1 l groentebouillon (750 ml voor risotto, 250 ml voor pompoen)
– 1 el miso pasta
– 250 g kastanjechampignons
– 450 g oranje pompoen
– 50 g pijnboompitten
Bereiden:
- Schil de pompoen. Of om werk te besparen, hoef je de pompoen niet te schillen. De schil is namelijk eetbaar. Verwijder het vruchtvlees en snijd de pompoen in blokjes.
- Maak de groentebouillon.
- Snijd de knoflook en ui fijn. Snijd de champignons in kwarten.
- Bak in een hapjespan de ui glazig en voeg de knoflook en champignons toe. Bak een paar minuten mee.
- Voeg de risotto toe en bak totdat de risotto een glazig laagje heeft.
- Schenk de witte wijn erbij. Laat een paar minuten koken, zodat de rijst de wijn kan opnemen.
- Kook ondertussen de gesneden pompoen in 250 ml van de groentebouillon in 10 min gaar. Rooster ook de pijnboompitten in een andere, droge pan.
- Als je met een spatel een S-vorm kunt maken zonder dat de risotto meteen terugloopt, is de wijn ver genoeg opgenomen.
- Voeg nu steeds een flinke scheut groentebouillon toe, zodat de rijst onder staat, blijf goed roeren. Zodra de rijst de groentebouillon heeft opgenomen, voeg je steeds wat bouillon toe.
- Als de risotto naar wens is, schep je de miso pasta erdoorheen. Roer ook de pompoen en de pijnboompitten erdoor.
Tip: strooi bij het serveren wat zelfgemaakte Parmezaanvervanger of Grattugiato van Vantastic Foods over de vegan risotto.
Voedingswaarden (per persoon):
– Energie: 341 kcal
– Eiwit: 9 g
– Koolhydraten: 48 g
– Waarvan suikers: 4 g
– Vet: 6 g
– Waarvan verzadigd: 1 g
– Vezels: 3 g