POMPOENTAJINE MET ABRIKOZEN EN MUNTCOUSCOUS

Pompoentajine_met_abrikozen_en_muntcouscous

POMPOENTAJINE MET ABRIKOZEN EN MUNTCOUSCOUS

Houd je van Marokkaans eten? Dan is deze tajine met pompoen, ras-el-hanout en kikkererwten een echte aanrader. De tajine is heerlijk zoet door de abrikozen en fris door de munt.

Hoofdgerecht     | 4 personen

Ingrediënten:

– 300 g pompoen
– 1 rode ui
– 1 teentje knoflook
– scheutje olijfolie
– 2 tl ras-el-hanout
– 100 g gedroogde abrikozen (ongezwaveld)
– 250 ml water
– 265 g kikkererwten
– 1 el sesamzaad
– 150 g couscous
– 1/4 tablet groentebouillon
– een paar takjes verse munt

Bereiden:

  1. Schil de pompoen, verwijder de zaden en draderige binnenkant en snijd de pompoen in kleine blokjes.
  2. Snijd de ui en de knoflook fijn. Verhit de olijfolie in de hapjespan en fruit de ui en knoflook enkele minuten.
  3. Voeg de ras-el-hanout en de pompoen toe en bak een paar minuten mee. Voeg het water toe en breng aan de kook. Laat 10 minuten op middelhoog vuur met de deksel op de pan stoven.
  4. Laat de kikkererwten uitlekken en snijd de abrikozen fijn. Voeg toe aan de tajine.
  5. Bereid de couscous ondertussen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg een ¼ blokje groentebouillon toe en roer goed door elkaar. Snijd de munt blaadjes fijn en voeg toe aan de couscous.
  6. Verhit een droge koekenpan en rooster het sesamzaad goudbruin. Laat afkoelen.
  7. Bestrooi de pompoentajine met het sesamzaad en serveer met de couscous.

Tip:

Deze pompoentajine is ook heerlijk met (zelfgemaakte) falafel balletjes of kipstuckjes.

Back To Top