Een beetje variatie is altijd welkom. Wat dacht je van een quiche met vegan gyros, witlof en tomaat? Een perfecte combinatie en heerlijk op koude dagen. Deze lekkere vegan quiche maak je met maïzena, maar is ook uitstekend te maken met de handige ei-vervanger van Natura.
Hoofdgerecht | 4 personen | 523 kcalIngrediënten:
– 1 rol vegan of plakjes quichedeeg (Donaustrudel)
– 200 g vegan Kebap gyros (Wheaty)
– 4 witlof
– 3 trostomaten
– 3 el maïzena
– 20 ml water
– 80 ml amandel kookroom (Ecomil)
– 2 el oregano
– 1 handje pijnboompitten
– Peper en zout
– Scheutje olijfolie
Bereiden:
- Haal het deeg uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
- Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden.
- Vet de quichevorm in en rol het quichedeeg erover uit. Prik met een vorm enkele gaten in het deeg.
- Snijd de witlof in de lengte doormidden en verwijder de harde kern. Snijd de helften in dunnen repen.
- Meng de witlof met de gyros en verdeel dit mengsel over de quichevorm. Strooi er een eetlepel oregano over.
- Meng in een schaaltje de maïzena met het water en voeg de kookroom, peper en zout toe. Schenk dit mengsel over het witlofmengsel.
- Snijd de tomaten in plakken en leg deze bovenop de quiche. Strooi de rest van de oregano en de pijnboompitten erover heen.
- Bak de quiche ongeveer 40 minuten in de voorverwarmde oven.
Tip: je kunt de maïzena ook vervangen door ei-vervanger.
Voedingswaarden (per persoon):
– Energie: 523 kcal
– Eiwit: 21 g
– Koolhydraten: 41 g
– Waarvan suikers: 7 g
– Vet: 30 g
– Waarvan verzadigd: 10 g
– Vezels: 4 g