Dit simpele Aziatische recept met tofu is makkelijk te bereiden, hartstikke lekker en een beetje pittig. Met typische ingrediënten zoals rijstnoedels en paksoi zet je een heerlijk Aziatisch wokgerecht op tafel. De gerookte tofu en cashewnoten maken dit veganistisch gerecht helemaal af.
Hoofdgerecht | 4 personen | 377 kcalIngrediënten:
– 175 g rijstnoedels
– 1 paksoi
– 200 g gerookte tofu (ProLaTerre)
– 1 ui
– 1 knoflook
– 2 cm gember
– 1 rode peper
– 2 tl serehpoeder
– 1 el instant miso poeder (Lima)
– 4 el biologische sojasaus
– 2 el kokosolie
– 2 handjes cashewnoten
Bereiden:
- Pel en snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
- Snijd de peper doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snijd de peper in kleine stukjes.
- Schil en rasp de gember en snijd de tofu in dobbelstenen.
- Snijd de witte bladstelen van de paksoi fijn en was het zand eraf. Laat goed uitlekken en zet apart. Snijd ook de bladeren fijn en houd deze apart van de bladstelen.
- Rooster de cashewnoten in een droge koekenpan.
- Verwarm de kokosolie in een wok en bak de tofu goudbruin. Haal de blokjes uit de wok en zet ze even apart.
- Verwarm nog wat kokosolie in de wok en fruit de ui. Voeg de knoflook, rode peper, gember en serehpoeder toe en bak kort mee.
- Bereid ondertussen de rijstnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Voeg de bladstelen van de paksoi bij de roerbak en bak een paar minuten mee totdat ze gaar zijn.
- Voeg de miso en de sojasaus bij de paksoi.
- Voeg op het laatst de bladeren van de paksoi, de tofu en de rijstnoedels toe aan de rest en schep goed door elkaar.
- Serveer met de geroosterde cashewnoten.
Voedingswaarden (per persoon):
– Energie: 377 kcal
– Eiwit: 15 g
– Koolhydraten: 45 g
– Waarvan suikers: 5 g
– Vet: 15 g
– Waarvan verzadigd: 7 g
– Vezels: 3 g