SEITEN MET KIKKERERWTEN EN WITTE TAHINI

Seitan met kikkererwten en tahini

SEITEN MET KIKKERERWTEN EN WITTE TAHINI

Breng de Indiase keuken in huis met dit heerlijke gerecht dat eenvoudig te bereiden is. Bereid in een handomdraai dit verrukkelijke recept voor seitan met kikkererwten, ongezoete soja yoghurt en witte tahini. Heerlijk om te eten met naanbrood.

Hoofdgerecht     | 2-3 personen     |  450 kcal

Ingrediënten:

– 2 naanbroden naturel (oMundo)
– 200 g seitan
– 1 groot blik kikkererwten
– 2 uien
– 1 teentje gehakte knoflook
– 200 ml soja yoghurt ongezoet
– 2 el witte tahini
– 1 el citroensap
– 1 el gemalen komijn
– 2 el zwart sesamzaad
– Een flinke hand peterselie
– 1 el olijfolie
– Zeezout en gemalen peper

Bereiden:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bak de naanbroden goudbruin.
  2. Pel de ui en snijd fijn. Verwarm de olijfolie in een wok of hapjespan.
  3. Bak de ui en de knoflook zachtjes glazig.
  4. Snijd de seitan in kleinere stukjes en bak in enkele minuten knapperig.
  5. Voeg de komijnpoeder en de kikkererwten toe.
  6. Roer goed door en voeg naar smaak peper en zout toe.
  7. Draai het vuur uit.
  8. Meng de tahini met de sojayoghurt en het citroensap.
  9. Meng het tahinimengsel met de seitan en roer goed door.
  10. Strooi het sesamzaad en de peterselie erover heen en serveer met de naanbroden.

Voedingswaarden (per persoon):

– Energie: 450 kcal
– Eiwit: 27 g
– Koolhydraten: 45 g
– Waarvan suikers: 5 g
– Vet: 14 g
– Waarvan verzadigd: 2 g
– Vezels: 10 g

Back To Top