Heb je zin in een variatie op een standaard broodje vegaburger? Probeer dan eens dit boordje met een seitanburger shiitake, bimi en een heerlijke ras-el-hanout saus. Het is hartstikke makkelijk om te maken, staat zo op tafel en is ook nog eens heel lekker.
Hoofdgerecht, Lunch | 4 personen | 293 kcalIngrediënten:
– 4 speltbroodjes
– 2x seitanburgers met shiitake (Vegetalia)
– 100 g bimi
– 2 trostomaten
– 200 g zijdentofu (Taifun)
– 2 tl ras-el-hanout
– zeezout en peper
– klein scheutje olijfolie
– handje rucola
Bereiden:
- Verwarm de oven voor en bak de broodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Breng een pan met water aan de kook. Strooi er wat zout in.
- Doe de bimi in de pan met kokend water en blancheer de bimi in enkele minuten gaar.
- Verwarm de olijfolie in een koekenpan en bak de seitanburgers met shitake.
- Snijd ondertussen de trostomaten in plakken.
- Doe de zijdentofu in een keukenmachine en laat draaien tot de zijdentofu een gladde moes is. Je kunt hiervoor ook een staafmixer gebruiken.
- Roer de ras-el-hanout door het luchtige mengsel en breng goed op smaak met peper en zout.
- Snijd de afgebakken broodjes open en beleg met wat rucola. Leg daarop de seitanburgers, bimi, tomaten en tot slot wat van de ras-el-hanout saus.
Voedingswaarden (per persoon):
– Energie: 293 kcal
– Eiwit: 15 g
– Koolhydraten: 35 g
– Waarvan suikers: 4 g
– Vet: 9 g
– Waarvan verzadigd: 2 g
– Vezels: 5 g
Woooow dit klinkt echt geweldig!
Hi Djuli,
Het is ook heel lekker! Ik zou zeggen, gauw eens uitproberen 😉
Groetjes,
Marleen