Tofu kun je op veel verschillende manieren gebruiken. Maak van gerookte tofu bijvoorbeeld eens een hartige spread. Deze tofudip is heerlijk op een boterham, om je rauwkost in te dippen of voor bij de borrel met stokbrood of toastjes.
Ingrediënten:
– 200 g gerookte tofu (ProLaTerre)
– 2 el amandelpasta
– 1 teentje knoflook
– Sap van een halve limoen
– ½ rode peper
– 1 el arachideolie
– 1 el water
– Een snufje zout
Bereiden:
- Snijd de knoflook en rode peper fijn. Pers de limoen uit.
- Doe de tofu samen met alle andere ingrediënten in een keukenmachine en vermaal tot een gladde pasta.
- Serveer de tofudip met brood, crackers of rauwkost.
Voedingswaarden (per persoon):
– Energie: 157 kcal
– Eiwit: 10 g
– Koolhydraten: 2 g
– Waarvan suikers: 1 g
– Vet: 12 g
– Waarvan verzadigd: 1 g
– Vezels: 1 g
Dag Marleen,
Waar koop jij gerookte Feto? Alvast bedankt voor je reactie.
Hoi Claudia, ik gebruikte gerookte Tofu van het merk ProLaTerre. Deze hebben wij inmiddels niet meer in het assortiment, maar kun je vast nog bij andere (bio)winkels krijgen. Je hebt het over Feto, wellicht kun je normale Feto gebruiken en een paar druppels liquid smoke (https://www.yourfoodprint.nl/mex-al-liquid-smoke.html) toevoegen om de gerookte smaak te krijgen. En omdat feto is gefermenteerd krijgt de dip wellicht juist een extra frisje. Veel succes ermee. Groetjes, Marleen