TURKS BROOD MET DÖNER, PITTIGE TOMATENSALSA EN MAYONAISE

Turks brood met vegan döner

TURKS BROOD MET DÖNER, PITTIGE TOMATENSALSA EN MAYONAISE

Dit Turks broodje met de heerlijk gekruide vegan döner is om van te genieten. De plantaardige döner is een uitstekend alternatief op de traditionele variant. Samen met de verse groenten, pittige salsa en romige mayo is dit gerecht helemaal af.

Hoofdgerecht, Lunch     | 4 personen     | 627 kcal

Ingrediënten:

– 400 gram Kebap döner (Wheaty)
– 100 gram wortel
– 100 gram verse rode kool
– 100 g ijsbergsla
– Enkele eetlepels vegan mayo
– 3 tomaten
– 1 blikje tomatenpuree
– 1,5 eetlepel sambal
– Zout en peper
– 1 Turks brood

Bereiden:

  1. Bak het Turks brood volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snijd de wortel, rode kool en sla in dunne reepjes en meng ze in een kom.
  3. Snijd voor de pittige salsa de tomaten in kleine blokjes. Pel en snipper de ui en meng met de tomatenblokjes, sambal, tomatenpuree en zout en peper.
  4. Bak de vegan döner 5 minuten in een koekenpan met wat olie.
  5. Snijd het Turks brood in stukken en vul het brood met de salade, döner, pittige salsa en mayo.

Voedingswaarden (per persoon):

– Energie: 627 kcal
– Eiwit: 30 g
– Koolhydraten: 61 g
– Waarvan suikers: 10 g
– Vet: 22 g
– Waarvan verzadigd: 3 g
– Vezels: 14 g

Back To Top