VEGAN CINNAMON ROLLS

Vegan cinnamol rolls

VEGAN CINNAMON ROLLS

Heb je binnenkort een vegan high tea of ben je op zoek naar een lekker bijgerecht voor bij de koffie? Maak dan deze overheerlijke vegan cinnamon rolls. De zoete kaneelhapjes zijn in een handomdraai gemaakt en zijn in een mum van tijd klaar. De vegan cinnamon rolls zijn het allerlekkerst als ze net uit de oven komen en nog warm zijn. Met dit recept kun je ongeveer 10 cinnamon rolls bakken.

Taart en gebak     | 4 personen | 10 vegan cinnamon rolls

Ingrediënten:

– 1 rol vegan bladerdeeg (bijv. Tante Fanny)
– 2 el plantaardige magarine (bijv. Becel 100% plantaardig)
– 1 el kaneel
– 1 el fijne kristalsuiker
– Optioneel: poedersuiker

Bereiden:

1.Laat het bladerdeeg in 5 tot 10 minuten op kamertemperatuur komen en verwarm de oven voor op 185 graden.
2. Smelt de margarine kort in de magnetron en vet een ovenschaal in.
3. Bestrijk ook het bladerdeeg met de boter. Houd nog een klein beetje over.
4. Meng de kaneel met de suiker.
5. Strooi het meeste van het kaneelmengsel over het bladerdeeg, dit mag een royale laag zijn.
6. Rol het rechthoekige deeg vanuit de langste kant op (dus niet hoe het in de verpakking opgerold zat). Op deze manier krijg je meer cinnamon rolls. Als je het deeg vanaf de korte kant oprolt worden ze te dik.
7. Bestrijk de buitenkant van de opgerolde rol met nog wat boter en strooi er een klein laagje kaneelmengsel overheen.
8. Snijd de rol in stukken van 4 centimeter. Als het goed is haal je er 10 uit.
9. Zet de cinnamon rolls overeind, met de open kant rechtop, in de ingevette ovenschaal. Zet de cinnamon rolls tegen elkaar aan, op deze manier krijg je een soort breekbrood effect.
10. Bak de vegan cinnamon rolls in 25-30 minuten gaar in het midden van de oven. Zorg ervoor dat de buitenkant niet te snel bruin wordt, zodat de cinnamon rolls ook in het midden goed gaar kunnen worden.
11. Je kunt zelfs met een flinke schep poedersuiker en een klein scheutje water glazuur maken. Dit kun je over de vegan cinnamon rolls doen, zodra ze uit de oven en iets afgekoeld zijn.
12. Eet smakelijk!

Ben je meer op zoek naar een hartig bladerdeeg hapje? Maak dan mijn hartige kaasrozen.

Back To Top