AARDBEIEN KWARKTAARTJE MET EEN BODEM VAN ABRIKOZEN EN HAVERMOUT

Vegan kwarktaart

AARDBEIEN KWARKTAARTJE MET EEN BODEM VAN ABRIKOZEN EN HAVERMOUT

Is er binnenkort iemand jarig? Deze frisse vegan kwarktaart met aardbeien en een bodem van abrikozen en havermout is een echte aanrader. Soms heb je niet altijd een grote taart nodig, waar je nog dagen van kunt eten. Voor dit taartje boordevol aardbeien heb je een kleine springvorm van 15 cm nodig. De vegan kwarktaart maak je met plantaardige zure room, is 100% plantaardig en is ook nog eens suikervrij.

Taart en gebak     | 4 personen     |  381 kcal

Ingrediënten: 

– 75 g havermout
– 75 g gedroogde abrikozen
– 200 ml kookroom kokos (Isola Bio)
– 1 tl agaranta (Biovegan)
– 2 tl stevia
– 200 g zure room (Soyana)
– 300 g aardbeien
– 1 el gebroken lijnzaad

Bereiding: 

  1. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier.
  2. Doe de abrikozen en de havermout in een keukenmachine en vermaal in 1 tot 2 minuten tot een bal.
  3. Verdeel het mengsel over de bodem en druk goed aan met de achterkant van een lepel.
  4. Meng de agaranta met 100 ml kokosmelk en voeg de stevia toe.
  5. Roer dit door de rest van de kokosmelk en breng alles al roerend aan de kook, laat 3 minuutjes zachtjes koken. Zet het vuur uit en laat even afkoelen.
  6. Snijd ondertussen 150 g aardbeien in kleine stukjes.
  7. Roer de zure room en de stukjes aardbei door het mengsel en verdeel over de bodem.
  8. Zet het taartje in de koelkast.
  9. Vermaal ondertussen het lijnzaad fijn met een vijzel.
  10. Houd een paar aardbeien apart en pureer de rest van de aardbeien met het fijngemalen lijnzaad.
  11. Haal het taartje uit de koelkast zodra hij stevig aanvoelt.
  12. Verdeel er een dun laagje van het lijnzaadmengsel over en zet de taart terug in de koelkast.
  13. Garneer de vegan kwarktaart voor het serveren met de achtergehouden aardbeien.

Tip! Ik heb ook een heel lekker recept voor vegan cheesecake voor je! 

Voedingswaarden (per persoon):

– Energie: 381 kcal
– Eiwit: 6 g
– Koolhydraten: 32 g
– Waarvan suikers: 15 g
– Vet: 23 g
– Waarvan verzadigd: 17 g
– Vezels: 6 g

Back To Top