Winterbarbecueën moet je zeker doen

Winterbarbecue

Winterbarbecueën moet je zeker doen

Wat is er nou leuker dan een barbecue in de winter? Hoewel er vaak wordt gedacht dat barbecueën alleen iets is voor in de zomer, is het juist super leuk om ’s winters ook eens te barbecueën. Of wil je een keer iets anders met kerst in plaats van gourmetten? Maak een leuke uitnodiging die je kunt sturen naar je vrienden en familie en de winterse gezelligheid kan beginnen. In deze blog lees je hoe je een winterbarbecue tot een succes maakt.

Zorg voor warmte en sfeer

Het meest belangrijke met een winterbarbecue is dat je je warm aankleedt. Trek je warmste jas, muts, sjaal en handschoenen aan. Extra sfeer en warmte krijg je van warme dekentjes. Leg ze alvast klaar over de stoelen, zodat niemand het koud krijgt tijdens het tafelen. Je kunt ook van te voren de borden verwarmen, zodat het eten niet te snel afkoelt. En vergeet de vegan warme chocomel niet!

Zet ook een vuurkorf in de tuin of op het terras, dit geeft extra warmte en gezelligheid. Mocht je een terraswarmer of kleine kachel hebben, dan kun je die uiteraard ook gebruiken.

Ga tevens, als het mogelijk is, zo veel mogelijk beschut en uit de wind zitten. Je kunt zelfs een partytent opzetten, wat de sfeer nog knusser maakt. Mocht je dit niet hebben en het gaat regenen of het wordt te koud, dan kun je altijd nog naar binnen gaan.

Een extra winterse sfeer maakt het hartstikke gezellig. Hang leuke sfeerverlichting of kerstlampjes op, zet een aantal kaarsjes op tafel en maak een winterse playlist met eventueel gezellige kerstliedjes.

Winterbarbecue

Winterse gerechten

Daarnaast speelt het eten bij een winterbarbecue een grote rol. Mocht je ook niet-veganisten hebben uitgenodigd, dan is dit hét moment om ze kennis te laten maken met de heerlijke veganistische keuken. Maak je gerechtjes van te voren klaar, zodat je ze op dat moment alleen nog maar op de barbecue hoeft te leggen. Je kunt zo creatief zijn als je zelf wilt. Maak bijvoorbeeld gegrilde champignons, zoete aardappelfrietjes, saté van tofu of gegrilde paprika gevuld met pompoenrisotto.

Vegan risotto pompoen

Welke barbecue?

Gebruik voor de winterbarbecue kokosbriketten. Deze gaan langer mee en zijn bovendien hartstikke milieuvriendelijk. Kokosbriketten worden gemaakt van de schil van de kokosnoot, dat over het algemeen een afvalproduct is. Daarnaast kun je ook uitstekend een elektrische- of gasbarbecue gebruiken. Een winterbarbecue kan het beste met een barbecue met deksel, zodat er warmte opgebouwd kan worden.

Uiteindelijk draait het allemaal om warmte, gezelligheid en heerlijk veganistisch eten. Een goede voorbereiding is het halve werk. Zorg voor lekker eten, een gezellige aankleding en muziek en de avond kan niet meer stuk.

Hoe ziet jouw ideale winterbarbecue eruit?

One thought on “Winterbarbecueën moet je zeker doen

  1. Leuk idee om eens te gaan barbecueën in de winter. Dat heb ik nog nooit gedaan, maar hierdoor ben ik geïnspireerd geraakt. Een partytent opzetten hiervoor is geen slecht idee.

Comments are closed.

Back To Top