De smaak van de lente komt je tegemoet door de groene asperges in dit gezonde gerecht. De combinatie van de romige risotto met zijdentofu, groene asperges en artisjokharten maakt dit een perfect veganistisch recept.
Hoofdgerecht | 4 personen | 421 kcalIngrediënten:
– 300 g risottorijst
– 200 g zijdentofu (Taifun)
– 350 g artisjokharten uit blik
– 100 g groene aspergetips
– 50 ml rijstmelk (Natumi)
– 50 ml appelsap
– 1 l groentebouillon
– 1 ui
– 2 teentjes knoflook
– 4 el amandelschaafsel
– 2 el walnootolie
– Versgemalen zwarte peper
Bereiden:
- Pel en snijd de ui fijn en halveer de aspergetips.
- Laat de artisjokharten uitlekken en snijd ze in vieren.
- Maak ook alvast de groentebouillon door het water te koken en het bouillonblok erin op te lossen.
- Verwarm de boter in een pan en fruit de helft van de ui.
- Voeg de risotto toe en bak enkele minuten mee totdat de rijst glazig is.
- Voeg de rijstmelk en appelsap toe en roer totdat de risotto het vocht heeft opgenomen.
- Voeg daarna steeds een scheut groentebouillon toe en blijf goed roeren. Wacht elke keer met toevoegen totdat de rijst de bouillon bijna volledig heeft opgenomen. Dit duurt in totaal ongeveer 20 minuten.
- Verwarm ondertussen een koekenpan en bak de andere helft van de ui in wat olie. Voeg de knoflook toe en bak enkele minuten.
- Voeg nu ook de zijdentofu toe en bak een paar minuten. Breng op smaak met de peper.
- Voeg als de risotto bijna klaar is (na ongeveer 15 minuten) de aspergetips toe aan de risotto.
- Rooster ondertussen het amandelschaafsel in een droge koekenpan.
- Als de risotto gaar is, kun je het zijdentofumengsel en de artisjokharten toevoegen.
- Strooi het amandelschaafsel eroverheen.
Voedingswaarden (per persoon):
– Energie: 421 kcal
– Eiwit: 10 g
– Koolhydraten: 72 g
– Waarvan suikers: 6 g
– Vet: 9 g
– Waarvan verzadigd: 2 g
– Vezels: 5 g