Hoe ik zo bewust mogelijk leef

Bewust leven Marleen Schrijvers

Hoe ik zo bewust mogelijk leef

Dat veganisme mijn leven heeft verandert staat voorop. Ik vind het super uitdagend en leuk om nieuwe recepten te bedenken en te maken. Het koken zonder dierlijke ingrediënten is echt een verrijking. Ik eet dus plantaardig en bewust leven vind ik ook erg belangrijk. Lees gauw verder hoe ik dit probeer te doen.

Veganisme is meer dan alleen plantaardig eten

Ik zie het veganisme niet als een dieet of een beperkende factor. Het heeft mij juist een veel bredere blik gegeven. Naast dat ik dus plantaardig eet probeer ik op steeds meer verschillende vlakken het veganisme in mijn levensstijl te integreren. Ik let nu ook bij niet-eetbare producten erop waarvan het is gemaakt.

Zo gebruik ik geen producten die op dieren zijn getest. Je vindt bij mij dus alleen dierproefvrije make-up. Daarnaast zal ik ook nooit meer wollen truien, leren schoenen of tassen, etc. meer kopen. Wat nog op mijn to-do lijstje staat is het aanschaffen van ‘groene’ schoenen, zoals die van En& of Eco Vegan Shoes.

Ik kan groene initiatieven ook steeds meer waarderen. Zo maak ik gebruik van groene stroom en kweek eigen kruiden.

Interesse in natuur en milieu

Documentaires over het veganisme of aanverwante onderwerpen, zoals gezondheid en natuur vind ik heel interessant. Er verschijnen regelmatig programma’s op televisie en docu’s op Netflix die ik maar al te graag kijk. Bovendien merk ik dat ik veel meer geniet van de mooie natuur om ons heen.

Ik kan ook niet wachten totdat de nieuwe documentaire ‘What the health’ van filmmaker Kip Andersen op Netflix komt. Hij heeft namelijk ook de baanbrekende documentaire Cowspiracy gemaakt, dé documentaire die mij zover heeft gekregen om veganistisch te worden.
What_the_health

Begonnen met doneren

Daarnaast heb ik sinds dat ik veganistisch ben gaan leven meer de behoefte om iets voor anderen te doen. Daarom ben ik bloeddonor geworden en laat ik mijn haar groeien zodat ik het over een tijdje kan doneren aan iemand die het nodig heeft.

Ik zie steeds meer in wat voor impact je als individu kan hebben. Of dat nou op het milieu is, je eigen gezondheid of op iemand anders is. Ik vind het erg leuk om te zien hoe ik steeds een stapje extra zet naar een bewuste levensstijl. Op welke manier probeer jij groen en bewust te leven? Laat het mij weten in een reactie hieronder.

2 thoughts on “Hoe ik zo bewust mogelijk leef

  1. Ik herken mezelf in bepaalde dingen. Zo kan ik nu ook meer genieten van de kleine dingen, de natuur etc. Tevens ben ik nu zelf mijn make-up aan het ‘veganizen’, aangezien het al dierproefvrij was. Ben ook ontzettend blij met je webshop 🙂 Ga zo door!

    1. Vegan Marleen schreef:

      Hi Sarina,
      Wat leuk om te lezen en wat goed dat je jouw make-up veganiseert. Dankjewel!

Comments are closed.

Back To Top